• Koktajl na tequili i wódce.
2022-06-20

Zielone jabłuszko

  • 1 porcja
  • 5 minut

Połączenie polskiego i meksykańskiego temperamentu, czyli tequila i żubrówka w roli głównej.

SKŁADNIKI
  • 50

    ml tequili

  • 15

    ml żubrówki

  • 30

    ml soku jabłkowego

  • 0.5

    limonki

  • kilka kostek lodu

  • kilka listków mięty

PRZYGOTOWANIE:

  1. Tequilę, żubrówkę oraz sok jabłkowy przelać do szklanki i wymieszać. Z limonki wycisnąć sok i dolać do składników koktajlu.
  2. Drink dopełnić kostkami lodu. Na końcu wrzucić pokrojone listki mięty i dokładnie wymieszać.








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.