przekąska





Przekąski wcale nie muszą być nudne. Zamień sklepowe chipsy i paluszki na coś oryginalnego!

Liczba przepisów : 79
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • na ginie
  • bez mięsa

Oliwki w ginie

Doskonała przekąska na ciepło do chrupiącego pieczywa i kieliszka ginu.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut
  • 40 minut
  • na rumie

Pieczone skrzydełka w rumowym sosie

Chrupiące skrzydełka kurczaka pieczone w piekarniku, a następnie polane słodko-miodowym sosem na rumie. Palce lizać! Dosłownie!
 
  • 4 porcje
  • 40 minut + czas oczekiwania
  • na tequili

Krążki cebulowe z nutą tequili

Cebulowe krążki w cieście z tequilą na pewno będą hitem Twojej domówki. Dodaj jeszcze sos jogurtowy z miodem i limonką, a otrzymasz idealną parę!
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • 45 minut
  • na winie

Sos aioli z pieczonym czosnkiem i sherry

Taki dip to skarb w kuchni! Pasuje nie tylko do eleganckich przekąsek. Podanie go nawet ze zwykłymi tostami sprawi, że przyjemność sięgnie zenitu!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Grzyby marsala z czosnkiem

Wspaniałe preludium do wieczora w gronie rodziny i znajomych. Te grzyby na pewno wyostrzą apetyt.
 
  • 6 porcji
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 50 minut
  • na ostro

Skrzydełka w stylu Krwawej Mary

To jeden z naszych ulubionych przepisów na imprezę! Bardzo charakterne skrzydełka z nutą wódki i tabasco.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut+ oczekiwanie

Tatar z łososia i awokado

Warstwa awokado i pysznego łososia w sosie limonkowo-musztardowym. Koniecznie podawaj ze świeżym pieczywem i kieliszkiem białego wina.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • z szampanem

Ostrygi z sosem vinegrette na szampanie

Powiew luksusu. Bardzo szybka, ale niezwykle elegancka przystawka, dzięki której poczujecie się jak królewska para. Tak trzeba żyć!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • bez mięsa

Carpaccio z buraka z miętowym dressingiem

Buraki w połączeniu z kremowym kozim serem i  orzechami włoskimi tworzą wykwintną przekąskę godną największych hedonistów.
 
  • 12 porcji
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 10-15 minut
  • na piwie
  • na ostro

Pikantne pałki kurczaka smażone w cieście piwnym

Ten kurczak jest niesamowicie chrupiący, delikatny i soczysty! Idealny na pikniki i spotkania w większym gronie.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Karczochy duszone w winie

To jest dopiero elegancja! Jeśli planujesz wieczór z winem, koniecznie musisz je podać!
 
  • 16 porcji
  • 15 minut + oczekiwanie
  • 35 minut
  • na wódce
  • na ostro

Pikantne pałki na wódce

Soczyste i aromatyczne mięso. Takie lubimy najbardziej! Cały swój smak kurczak zawdzięcza długiemu marynowaniu w wódce.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na ginie

Sałatka z cytrusami i dressingiem na ginie

Uwaga, rewolucja na talerzu! Pyszna i pożywna sałatka z grejpfrutem i pomarańczą doprawiona nutką ginu.
 
  • 6 porcji
  • 20 minut
  • 45-60 minut
  • z piwem

Pieczone ziemniaki z nutą piwa

Czy ziemniak może prezentować się elegancko? W tej wersji nie tylko smakuje, ale i wygląda obłędnie. Świetny dodatek do grillowanych i smażonych mięs. Dla pięknego aromatu dodaliśmy odrobinę piwa.
 
  • 8 porcji
  • 20 minut
  • 20-25 minut

Faszerowane pieczarki w boczku

Te faszerowane grzyby owinięte w boczek to pyszna przystawka, która z pewnością zachwyci Ciebie i Twoich gości swoim bogatym oraz kremowym smakiem.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut
  • 35-40 minut
  • bez mięsa

Ratatouille – francuski klasyk na warzywach

Rozkoszuj się tym klasycznym Ratatouille, żywym i aromatycznym daniem, które przeniesie Cię prosto do Francji.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie

Rolmopsy z oliwkami

Czy śledź i oliwka do siebie pasują? Ten przepis jest dowodem na to, że tworzą naprawdę zgrany duet. 
 
  • 6 porcji
  • 45 minut + oczekiwanie
  • na winie

Pasztet drobiowy z galaretką winną

Szybki i łatwy sposób na domowy pasztet z nutą słodkiego wina wzmacnianego.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • z tequilą

Guacamole z tequilą

Jeśli uwielbiasz Margaritę, oszalejesz na punkcie tej wersji klasycznego guacamole. Kilka kropel tequili dodaje dodatkowej warstwy smaku, tworząc idealną kompozycję z limonką oraz papryczką jalapeño.
 
  • 6 porcji
  • 15 minut
  • 20-25 minut

Daktyle z kozim serem w glazurze

Jeśli nigdy wcześniej nie próbowałeś daktyli, ta przystawka będzie idealnym wprowadzeniem.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.