przekąska

Liczba przepisów : 12
Sortuj:
Ziemniaczki patatas bravas
  • 4 porcje
  • 35 minut

Patatas bravas

Hiszpańskie ziemniaczki z domowym sosem pomidorowym. Małe co nieco do piwa.
Krewetki na patyku
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • z bourbonem

Krewetki marynowane w bourbonie

Oto całkiem nowe, imprezowe oblicze krewetki! Rozkręci niejedno spotkanie!
Pieczone domowe chipsy z tortilli.
  • 4 porcje
  • 20 minut
  • 10 minut

Nachosy serowe z tortilli

Do pochrupania z ulubionym sosem i w ulubionym towarzystwie.
Chrupiące krążki cebulowe z piwną nutą.
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • z piwem

Krążki cebulowe w cieście piwnym

Garden party, grill, mecz, domowy seans filmowy, spotkanie z przyjaciółmi - zawsze pasują do okazji!
Karmelizowane szalotki w modzie i sherry.
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • z winem

Karmelizowane szalotki z sherry

Świetnie pasują do steków i mięs z grilla oraz są świetnym dodatkiem do deski serów.
Kawałki kurczaka w panierce.
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 35-45 minut
  • na ostro

Crunchy chicken

Kąski kurczaka marynowane w musztardzie i obtoczone w kukurydzianej panierce. Palce lizać!
Pieczona ciecierzyca
  • 2 porcje
  • 10 minut
  • 40 minut

Pieczona ciecierzyca do piwa

Jej chrupanie jest uzależniające! Koniecznie musi się znaleźć w każdym zestawie kibica.
Krewetki w tempurze
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • na tequili

Krewetki w tempurze z tequilą

Żadna domówka nie może się bez nich obejść! To szybki i prosty sposób, by zaskoczyć swoich gości.
Krewetki z chili
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie
  • na ostro

Krewetki z chili i białym winem

Delikatna i szybka przekąska do kieliszka białego wina. Bardzo pyszne i rozgrzewające rozpoczęcie romantycznego wieczoru.
Pieczona feta
  • 2 porcje
  • 10 minut
  • 15 minut
  • bez mięsa

Pieczona feta z warzywami

Pyszna przystawka na gorąco – feta prosto z piekarnika w towarzystwie kolorowych warzyw.
Koreczki z mozzarellą
  • 2 porcje
  • 15 minut

Koreczki z salami i mozzarellą

Szybka przystawka w stylu włoskim – świetny dodatek do kieliszka czerwonego wina.
Pieczona kapusta z miodówką.
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • 30 minut
  • na wódce
  • bez mięsa

Pieczona czerwona kapusta z miodówką

Bardzo oryginalna, ale prosta do przygotowania przystawka z nutą wódki miodowej – idealna na wielkie i małe okazje.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.