deser

Liczba przepisów : 18
Sortuj:
Pieczone figi
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 15 minut
  • z whisky

Figi z pieca w nutą whisky

Figa na miłe rozpoczęcie wieczoru? Polecamy, szczególnie że towarzyszy jej słodki miód i złocista whisky.
Panna cotta z truskawkami
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • na winie

Waniliowa panna cotta z winnym musem

Panna cotta z musem truskawkowym na białym winie. W tej wersji nigdy się Wam nie znudzi!
Babka z rumem
  • 12 porcji
  • 40 minut
  • 60 minut
  • na rumie

Rumowa babka czekoladowa

Ciasto mocno czekoladowe z karaibskim akcentem, czyli ciemnym rumem i aksamitną polewą. To jest pyszne!
Fondue czekoladowe
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na Metaxie

Czekoladowe fondue z Metaxą

Świeże owoce uwielbiają towarzystwo czekolady, szczególnie gdy połączy się ją z Metaxą. Spróbujesz?
Tarta z rabarbarem
  • 10 porcji
  • 45 minut + oczekiwanie
  • z sherry

Letnia tarta z rabarbarem i truskawkami

Któż nie kocha rabarbaru i truskawek? Teraz ta miłość może być jeszcze większa, bo dodaliśmy do nich odrobinę nalewki.
Sorbet jabłkowy
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na cydrze

Orzeźwiający sorbet jabłkowy z cydrem

Jeden z najlepszych i najpyszniejszych sposobów, by się schłodzić w gorący dzień. Sorbet też potrafi ostudzić emocje po ciężkim dniu, więc warto go mieć w swojej zamrażarce.
Płonące naleśniki z pomarańczą
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • z likierem

Francuskie naleśniki Crêpes Suzette

Płonące naleśniki z likierem pomarańczowym zawsze robią wrażenie. A jak smakują? Tego nie da się opisać!
Minitarty portugalskie
  • 12 porcji
  • 35 minut
  • 15-20 minut
  • z winem

Portugalskie minitarty na białym porto

Porto to jedno z najlepszych win do deserów, a oto dowód – małe tarty z kremowym nadzieniem. Już sam ich aromat wydobywający się z piekarnika sprawi, że poczujecie się jak w słonecznej Portugalii.
Proste ciasto z cydrem
  • 12 porcji
  • 20 minut
  • 60 minut
  • z cydrem

Bardzo proste ciasto na cydrze

By zrobić ten przysmak, nie trzeba być mistrzem pieczenia. To ucierane ciasto z cydrem wychodzi zawsze i każdemu. Skusicie się na kawałeczek?
Deser mango
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na likierze

Deser mango z nutą amaretto

Dojrzałe mango, serek mascarpone i włoski likier migdałowy amaretto – te trzy składniki zainspirowały nas do stworzenia deseru skrojonego na wyjątkowe okazje. 
Zapiekany budyń
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 10 minut
  • z ajerkoniakiem

Zapiekany budyń na ajerkoniaku

Delikatny i lekki jak chmurka. Zawsze poprawi humor i będzie słodkim zwieńczeniem wieczoru we dwoje. Nie ma co ukrywać, że ma w sobie sporo romantyzmu.
Birramisu. Deser na piwie.
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • na piwie

Birramisu – deser na piwie

Deser inspirowany włoskim tiramisu, jednak w nieco innym wydaniu. Zamiast kremu mascarpone jest delikatna masa jogurtowa, a ciemne piwo zastąpiło migdałowy likier amaretto.  Efekt? Nie mogło wyjść lepiej!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.